Låsmutter - Nyloc eller helmetallisk

Vad är en låsmutter och vad används den till?

En låsmutter är en typ av mutter designad för att förhindra att den lossnar under vibrationer och vridmoment. Den används ofta i applikationer där säkerhet och tillförlitlighet är avgörande, till exempel inom bilindustri, byggkonstruktioner, och mekaniska system. Låsmuttrar finns i olika utföranden och material för att passa olika behov och miljöer.

Typer av låsmuttrar

Nyloc: En nyloc-mutter har en nylonring inuti muttern som griper tag i skruvgängorna när muttern dras åt, vilket förhindrar att den lossnar på grund av vibrationer.

A4: A4-mutter, också känd som rostfri stålmuttrar av grad 316, är resistenta mot korrosion och är idealiska för användning i marina miljöer eller andra miljöer där rost är ett problem.

Elförzinkad: Elförzinkade muttrar är belagda med ett lager av zink för att ge skydd mot rost och korrosion, vilket gör dem lämpliga för användning i utomhus- eller fuktiga miljöer.

Med fläns eller utan fläns

Låsmuttrar kan komma med eller utan fläns.

Med fläns: En flänsmutter har en inbyggd skiva vid basen som fördelar trycket över en större yta, vilket kan eliminera behovet av en separat bricka och ger ett bättre grepp.

Utan fläns: En låsmutter utan fläns är standardtypen och används när det inte finns ett behov av att fördela trycket eller när utrymmet är begränsat.

Helmetallisk eller standard

Helmetallisk: En helmetallisk låsmutter använder inga icke-metalliska insatser, vilket gör den lämplig för högtemperatur- och högtrycksapplikationer.

Standard: Standard låsmuttrar, som ofta inkluderar nyloc-typer, är utformade för allmän användning där temperatur- och tryckförhållandena är mindre extrema.

Styckvis försäljning på Materialexperten.se

På Materialexperten.se kan du köpa låsmuttrar styckvis, vilket ger flexibilitet och kostnadseffektivitet för både små och stora projekt. Med ett brett sortiment av material och typer kan du hitta exakt de låsmuttrar du behöver.

Snabb leverans

Materialexperten.se erbjuder snabb leverans direkt till din brevlåda, via ombud eller som företagspaket. Detta säkerställer att du får dina produkter snabbt och kan fortsätta ditt arbete utan onödiga förseningar.

Utforska vårt utbud av låsmuttrar och hitta den perfekta lösningen för ditt projekt på Materialexperten.se.