Mutter Låg DIN 439

En mutter med låg skalle, enligt DIN 439-standard, är en tunnare variant av en vanlig sexkantsmutter. Dessa muttrar är utformade för applikationer där det är begränsat med utrymme och där en standardmutter skulle vara för stor eller skrymmande. De finns tillgängliga i olika material, inklusive blankförzinkad och A4 (rostfritt stål).

Blankförzinkad FZB

Blankförzinkade låga muttrar är belagda med ett lager av zink, vilket ger dem ett skydd mot korrosion. Denna typ av beläggning är idealisk för applikationer där muttrarna kommer att utsättas för fukt eller väder, men där kostnadseffektivitet fortfarande är en prioritet. Den blanka ytan ger också ett estetiskt tilltalande utseende, vilket är viktigt för synliga installationer.

A4 (Rostfritt stål)

Låga muttrar i A4-kvalitet är tillverkade av rostfritt stål av grad 316. Dessa muttrar erbjuder överlägsen korrosionsbeständighet och är särskilt lämpliga för användning i marina miljöer, kemiska industrier eller andra aggressiva miljöer där extra skydd mot rost är nödvändigt. A4-mutter är också mycket hållbara och motståndskraftiga mot höga temperaturer.

Skillnaden mellan standardmutter DIN 934 och låg mutter DIN 439

DIN 934 (Standardmutter)

DIN 934 är standarden för sexkantsmuttrar med en vanlig höjd. Dessa muttrar används i ett brett spektrum av applikationer och är kända för sin styrka och hållbarhet. Standardmuttrar har en högre profil, vilket gör dem lämpliga för användning där utrymme inte är en begränsande faktor och där högre vridmoment kan behövas.

DIN 439 (Låg mutter)

DIN 439-mutter, även känd som en låg skalle-mutter, har en mycket tunnare profil jämfört med standardmuttern. Den lägre höjden gör dem idealiska för applikationer med begränsat utrymme eller där en låg profil är nödvändig för estetiska eller funktionella skäl. Trots sin lägre profil erbjuder dessa muttrar tillräcklig styrka för många applikationer, men de kan inte hantera lika högt vridmoment som standardmuttrar.

Styckvis försäljning med snabb leverans från eget lager i Göteborg

På Materialexperten.se erbjuder vi styckvis försäljning av muttrar med låg skalle enligt DIN 439, både i blankförzinkad och A4 (rostfritt stål) utförande. Vårt eget lager i Göteborg säkerställer att vi snabbt kan leverera dina beställningar direkt till din brevlåda eller som företagspaket. Vi förstår vikten av snabb och pålitlig leverans för att hålla dina projekt igång utan avbrott.

Utforska vårt sortiment på Materialexperten.se och hitta de muttrar med låg skalle som bäst passar dina behov. Med vårt omfattande lager och snabba leverans kan du lita på att få högkvalitativa produkter när du behöver dem.