Brickor obehandlade

Obehandlade brickor för skruv - Hög kvalitet och mångsidighet

När det gäller att säkra skruvar och fördela tryck jämnt, är obehandlade brickor ett populärt val inom både industri och hobbyprojekt. Här går vi igenom några av de vanligaste typerna av obehandlade brickor, deras standarder och varför du bör välja obehandlade brickor för dina behov.

Vanliga standarder för obehandlade brickor

 1. DIN 125 Standard

  • Beskrivning: DIN 125 är en vanlig standard för platta brickor. Dessa brickor används för att fördela belastningen under skruv- och mutterhuvuden för att förhindra skador på ytor och material.
  • Användning: Perfekt för generella tillämpningar där en jämn fördelning av belastning behövs.
 2. DIN 127 Fjäderbricka med slits

  • Beskrivning: Denna standard beskriver fjäderbrickor med slits, även kända som låsbrickor. De är utformade för att motverka skruv- och mutterlossning genom att skapa ett kontinuerligt fjädertryck.
  • Användning: Idealisk för applikationer med vibrationer och dynamiska belastningar där det är viktigt att förhindra lossning.
 3. ISO 7092 Liten bricka

  • Beskrivning: ISO 7092 definierar små platta brickor som används i trånga utrymmen där standardbrickor kan vara för stora.
  • Användning: Perfekt för elektronik, finmekanik och andra tillämpningar med begränsat utrymme.

Varför välja obehandlade brickor?

 1. Kostnadseffektiva: Obehandlade brickor är generellt sett billigare än deras behandlade motsvarigheter, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt val för många projekt.

 2. Anpassningsbarhet: Obehandlade brickor kan enkelt anpassas eller behandlas efter specifika behov, inklusive beläggning eller ytbehandling som passar särskilda miljöer eller krav.

 3. Mångsidighet: De kan användas i en mängd olika applikationer från byggprojekt till maskintillverkning, tack vare deras enkla och effektiva design.

Styckvis försäljning med lager i Göteborg = Snabb leverans!

På Materialexperten.se erbjuder vi obehandlade brickor enligt DIN 125, DIN 127 och ISO 7092 standarder, och vi säljer dem styckvis för att möta dina specifika behov. Med vårt eget lager i Göteborg kan vi säkerställa snabb leverans direkt till din dörr. Detta innebär att du kan få precis de brickor du behöver, när du behöver dem, utan långa väntetider.

Beställ obehandlade brickor från Materialexperten.se

Välj Materialexperten.se för dina behov av obehandlade brickor. Med vår omfattande lagerhållning och fokus på snabb leverans är vi din pålitliga partner för högkvalitativa fästelement.