Betade precisionsrör

Precisionsrör av stål kan antingen vara betade eller obetade. Betning innebär att materialet behandlas med betmedel (lösningar av salter och syror). På så vis avlägsnas smuts och andra föroreningar på materialets yta vilket gör det mer mottagligt för annan bearbetning såsom galvanisering (även kallat förzinkning).

Stålrör finns antingen som svetsade eller sömlösa. Gemensamt för de båda är att tillverkningen inleds med att råstål gjuts till en mer lätthanterlig form. Därefter sträcks stålet ut antingen till ett sömlöst rör eller så svetsas kanterna ihop.

Stålrör är både starka och lätta och är därför den mest efterfrågade produkten inom stålindustrin; flera miljoner ton produceras varje år. I Sverige är SSAB och Sandvik ledande aktörer inom stålrörstillverkning. Antingen används nordisk järnmalm som reduceras till råjärn, eller också används återvunnet stålskrot.

Materialexperten tillhandahåller betade stålrör i många olika dimensioner. Vi köper från ledande grossister och har snabba leveranstider. Här hittar du ett urval av stålrör. Behöver du andra dimensioner, kontakta oss så återkommer vi med en offert.

Fördelar med betade stålrör

  • De är starka
  • De har låg vikt
  • De har hög draghållfasthet
  • De är anpassade för efterbearbetning